KRIPPU turku zirņu krekeri satur vairāk nekā 20% olbaltumvielu, kas uzturvērtības ziņā tos ierindo pie olbaltumvielām bagātākajiem produktiem.
KRIPPU pamatsastāvdaļa ir turku zirņi.
Latvijā šis produkts tikai pamazām sāk iekarot savu vietu, taču pasaulē tas ir viens no senākajiem, populārākajiem un plašāk audzētajiem pākšaugiem.
Kāpēc KRIPPU tiek gatavots tieši no turku zirņiem?
Bagātīgs olbaltumvielu avots
KRIPPU turku zirņu krekeri satur vairāk nekā 20% olbaltumvielu, kas uzturvērtības ziņā tos ierindo pie olbaltumvielām bagātākajiem produktiem. Olbaltumvielas ir nepieciešamas, lai cilvēka organisms varētu funkcionēt un augt.
Bieži olbaltumvielas sauc arī par proteīnu, kas radies no grieķu valodas vārda proteos, kas nozīmē vissvarīgākais. Atšķirībā no taukiem un ogļhidrātiem, olbaltumvielas jeb proteīnu ar citām uzturvielām aizstāt nevar.