Grozs
0
Projekta nosaukums

Vakuuma dzesēšanas tehnoloģijas un iekārtas prototipa izstrāde maizes un konditorejas produktu dzesēšanai

Projekta numurs
5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/003 17. projekts

Pētījums tiek īstenots LATVIJAS PĀRTIKAS NOZARES KOMPETENCES CENTRA projekta ietvaros.

Projekta īstenošanas periods: 01.03.2023. – 31.08.2024.

Projektā paveiktais periodā no 01.03.2023 - 31.08.2023

  • Ir veikti aprēķini par iespējamo projekta praktisko realizāciju, saistībā ar nepieciešamo sterilo telpu.
  • Analizētas ražošanas plūsmas, lai tās vēlāk varētu piemērot projektam.
  • Veikts izpētes darbs par vakuuma dzesētāja pielietošanu sterilizācijā.
  • Izpētīta mikroviļņu sterilizācijas metode, iekārtas prototipa/koncepta apzināšana.
  • Veicot padziļinātu izpēti, īpaši koncentrējot uzmanību uz idejas praktisko pielietojumu nākotnē, tika secināts, ka faktiski ir neiespējami nodrošināt sterilu produktu ceļā no vakuuma dzesēšanas iekārtas uz pakošanas iekārtu.
  • Lai saglabātu sākotnējo projekta mērķi tika meklēti alternatīvi risinājumi. Kā piemērotākā tika izvēlēta maizes sterilizācija ar mikroviļņu metodi.
  • Līdz ar to iepriekš iecerēto atslēgas iekārtu - divu durvju vakuuma dzesētāju/sterilizētāju ir plānots nomainīt ar mikroviļņu sterilizācijas iekārtu.

Projektā paveiktais periodā no 01.09.2023 - 29.02.2024

  • Apmeklējot starptautiskas izstādes, padziļināti veicot pēniecību un konsultējoties ar jomas speciālistiem, esam atgriezušies pie vakuuma dzesēšanas tehnoloģijas.
  • Praktiski eksperimentējot, un ņemot vērā esošo ražošanas telpu iespējas, ir noteikta dzesēšanas/sterilizācijas iekārtas nepieciešamā ražība.
  • Tiek gatavots iekārtas darba rasējums un tās novietojuma plāns ražotnē.
  • Apzināti izejvielu un palīgmateriālu piegādātāji, izvērtēti piedāvājumi izejvielām. Notiek esošo produktu izpētes darbs, lai noteiktu esošās ražošanas tehnoloģijas adaptācijas iespējas vakuuma dzesēšanas procesam.
  • Veikta vakuuma sūkņa izvēle. Ir sagādāts vakuuma kamerai nepieciešamais nesošās kontrukcijas izejošais pamatmateriāls.
  • Veikti testi maizes pasterizēšanai infrasarkanos staros.
  • Ir noteikti nepieciešamie dzesēšanas režīmi 700g, 800g maizēm

Projektā paveiktais periodā no 01.03.2024-31.08.2024

  • Saņemts vakuuma sūknis. Tiek testēta vakuuma iekārtas komplektējošo daļu automātikas savstarpējā saderība un atbilstība noteiktajiem rādītājiem iekārtas procesu nodrošināšānai.
  • Ir noteikti nepieciešamie dzesēšanas režīmi 400g, 300g maizēm. Līdz ar to ir pabeigts darbs pie dzesēšanas režīmu noteikšanas.
  • Piemeklēts pasterizācijas procesam atbilstošs produkcijas iepakojuma materiāls.
  • Vakuuma dzesēšanas iekārta saražota un iztestēta.
  • Vakuuma dzesēšanas tehnoloģijai pielāgotas esošo produktu ražošanas tehnoloģijas un radīti 3 jauni produkti.

Šī mājas lapa izmanto sīkdatnes, lai nodrošinātu jums kvalitatīvu un atbilstošu saturu.

Privātuma politika