Sviestmaize ar mājas sieru un lasi

Nepieciešamās sastāvdaļas
sviests, mājas siers, plānās ripiņās sagriezti redīsi un gurķis, auksti kūpināts lasis, sēklu dīgsti, svaigi malti melnie pipari, salātu lapas, dillēs.
Gatavošana
Sasmalcina dilles vai, pēc izvēles citus zaļumus un pievieno sviestam (tam jābūt mīkstam, tādēļ ieteicams kādu laiku paturēt istabas temperatūrā). Visu labi samaisa. Maizi sagriež garās vertikālās šķēlēs un apziež ar sagatavoto zaļumu sviestu. Maizes šķēli pārklāj ar mājas siera kārtu, tam virsū kārto redīsu un gurķu šķēlītes, kūpināta laša šķēlītes. Dekorē ar salātu lapiņām, sēklu dīgstiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Laša vietā var izmantot arī anšovus, brētliņas vai mazsālītu siļķu fileju.