lv

Cannelle Bakery veikusi RSPO palmu eļļas piegādes ķēdes sertifikāciju.

29 Jan 2019
Cannelle Bakery  veikusi  RSPO palmu eļļas piegādes ķēdes sertifikāciju.
Cannelle Bakery ir veikusi The Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) palmu eļļas piegādes ķēdes sertifikāciju. RSPO, kas jau apvienojusi 3872 biedrus visā pasaulē ir izveidota ar mērķi uzlabot palmu eļļas ražošanas praksi un nodrošināt palmu eļļas piegāžu izsekojamību no palmu plantācijām līdz gatavam produktam. Eiropas lielie pārtikas produktu tirgotāji un Pasaules dabas fonds (WWF) ir izstrādājuši publisku apņemšanos pārdot produktus (pārtiku, saimniecības preces, kosmētiku), kuru sastāvā ir tikai RSPO sertificēta palmu eļļa. Tas dos patērētājiem pārliecību, ka produkti, ko tie lieto, ir ne vien kvalitatīvi, bet arī neveicina mežu platību iznīcināšanu un jaunu plantāciju ierīkošanu palmu audzēšanai. Galvenokārt tieši ekoloģiskie un sociālie faktori ir tie, kas rada slikto slavu un stereotipus par palmu eļļu, lai gan cilvēce to lieto jau tūkstošiem gadu. RSPO organizācija tika izveidota kā kontroles institūcija ar mērķi pasargāt dabiskos mežus un apdraudētās dzīvnieku un augu sugas no turpmākas iznīcināšanas, kā arī ierobežot meža platību pārvēršanu plantācijās, no kurām iegūst palmu eļļu. Veiktā sertifikācija apliecina, ka turpmāk vairums SIA Cannelle Bakery produktu tiks ražota saskaņā ar nodalīšanas (Segregated) piegādes ķēdes modeli, kas paredz sertificētas palmu eļļas fizisku nodalīšanu no nesertificētiem palmu eļļas avotiem, vienlaicīgi pieļaujot palmu eļļas sajaukšanu no dažādām sertificētām izcelsmes vietām. Mēs Cannelle Bakery izprotam palmu eļļas ieguves ietekmi uz vidi un pilnībā atbalstām iniciatīvas, kas vērstas uz vides saglabāšanu. Vienlaicīgi saskatām, ka ar savu darbību varam dot artavu tam, lai ilgtspējīgas palmu eļļas izmantošana kļūtu par normu. Saprotot, ka liela daļa no izmantotās palmu eļļas tiek iegūta, nerēķinoties ar šo darbību ietekmi uz vidi, 2018. gadā esam kļuvuši par organizācijas The Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) biedru, kā arī veikuši palmu eļļas piegādes ķēdes sertifikāciju. Palmu eļļa ir būtiska sastāvdaļa maizes un konditorijas izstrādājumu ražošanā. Mēs izmantojam nelielu daudzumu palmu eļļu saturošu izejvielu miltu konditorejas un cepumu ražošanā, lai uzlabotu mūsu ražoto produktu kvalitāti. Mēs apņemamies nodrošināt, ka līdz 2020. gada nogalei visas palmu eļļu saturošas izejvielas tiek piegādātas no RSPO sertificētiem piegādātājiem, tādējādi panākot, ka visi uzņēmuma ražotie produkti, kuru sastāvā ir palmu eļļa, satur palmu eļļu, kas iegūta no ilgtspējīgi apsaimniekotām palmu plantācijām.
Atgriezties sākumlapā